5 aprilie 2010

Mountainbike de Paste

Data: 05.04.2010
Participanti: noi doi
Poze: Click aici!
Date tehnice: Distanta parcursa: 29.1km - viteza medie: 10,3km/h - timp: 2,50h - drumuri forestiere si poteci in Odenwald.

Azi, a doua zi de Pasti, vremea se arata mai ingaduitoare cu noi. E un mixaj de soare si nori ce se schimba rapid iar din cand in cand mai picura timid. Pornim din Dossenheim pe la pranz, aici computerul ne arata 14 grade si incepem sa urcam spre varful Weißer Stein pe care il atingem cam transpirati dupa aproape o ora de urcat.

E prima tura mai serioasa din an asa ca nu fortam urcam cu incetinitorul si coboram de pe biciclete atunci cand simtim ca trebuie sa intindem coarda. Anul trecut la una din primele ture am tras o intindere de toata frumusetea, asa ca paza buna trece intinderea rea.  
Scuba in urcare
Ajunsi pe varf facem o pauza de un baton, bem niste apa, luam pe noi softshell-urile ca aici sus nu mai e de gluma si coboram vijeliosi spre Wilhelmsfeld. Traversam satul si dupa vreo 20 de minute suntem in  Altenbach. Satele sunt frumoase dar azi extrem de linistite tot poporul e la masa sau e plecat in vreo excursie.

Celebra poza de varf pe care o repetam insistent
De pe varf se vad cele doua sate. Anul trecut nu prea pricepeam nimic nici cu harta in mana, dar acum sunt un cunoscator al plaiurilor teutonice. Asadar in dreapta se vede Wilhelmsfeld iar ceva mai sus in stanga Altenbach. Acolo trebuie noi sa ajungem, iar de acolo vom face o coborare prelunga pana in Leutershausen.

Ma mai incalzesc la urcari
Mie imi e super frig pe coborari... Sus nu mai e chiar asa de placut, pe computer apar afisate doar 7-8 grade. De data folosesc frana din plin, cum depasesc 20 de km/h imi ingheata sufletul, drept urmare azi mergem incet si asteptam vremuri mai calde.

Acolo e varful nostru, unde se vede releul
Dupa Altenbach trecem pe langa niste ferme frumoase pe langa care trec mai multe trasee de trekking. Azi fiind zi libera e lume multa, cai, catei, biciclete, alergatori, drumeti, paltonari, etc.  Natiunea sportiva a iesit la aer. Ne bucuram cand scapam de aici si cufundam in linistea padurii.  

Curba zburatorului
Aici am tinut neaparat sa fotografiez curba asta. In vara cand am facut traseul asta am coborat ca nebunii iar Scuba a tras o tranta spectaculoasa chiar aici in partea stanga a imaginii intr-o tufa de mure.Ce dragut...

Vedere spre Leutershausen si Campia Rinului
Jos in sat facem stanga spre Schriesheim, mai dam pedala vreo 20 minute si ajungem infometati in Dossenheim. Tura super faina, unul din traseele mele preferate din Odenwald, un pic cam frig pe coborari dar oricum un inceput frumos. Paste fericit!