1 aprilie 2010

Cartea din martie si ganduri din aprilie

Am citit una alta despre calatorii cu bicicleta, pelerinaje prin Spania, despre o  tura lunga cu masina in Africa iar acum m-am decis sa iau avionul.

Nu de alta dar in februarie-martie a fost frig, o vreme mizerabila asa ca nu prea iti vine sa citesti ceva despre ture cu bicicleta pentru ca par imposibile pe timpul de afara :)

Daca ai niste bani (de preferat multi!) poti incerca o calatorie in jurul lumii. O gramada de companii aeriene si aliante ofera bilete de zbor in jurul globului pe o perioada de cateva luni cu escale fixe sau la libera alegere. Bineinteles ca cu cat e alegerea mai libera cu atat devine biletul mai scump.

Ideea e ca zbori de la destinatie la destinatie cu pauze intre zboruri de cateva zile pana la cateva luni.

Da-i cu google si ai sa gasesti o serie de oferte, intr-o zi m-am jucat si eu cu ceva destinatii si am ajuns la vreo 2500 de eurones.

Despre asa o calatorie e cartea asta:

Rüdiger Barth
ISBN-13: 978-3492254106

 sursa: amazon.de

Traseul urmat de oamenii astia a fost: din Germania spre New York - New England - New Orleans - St. Lucia si Guadeloupe. Apoi spre Rio - Iguacu, in Chile si pe Insula Pastelui, doua zile in Tahiti, Noua Zeeleanda apoi o pauza de o luna in vara din Sydney, urmatoarea etapa la Saigon si  Hong Kong iar mai la urma din nou in Germania.

Desi nu e o calatorie in jurul lumii ci mai mult un concediu de vreo 4 luni facut in diverse tari cartea e faina. La inceput primele capitole mi-au parut putin plictisitoare insa incepand din America de Sud a inceput sa fie interesanta si amuzanta. 

Autorul cartii e ziarist si asta se vede de pe luna. Peste tot apar interviuri cu persoanele intalnite in calatorie si descrieri bune ala tarilor si ale oraselor prin care ajunge. Societatea e analizata si ea fin dar mai ales lumea in ansamblu ca rezultat al globalizarii.

Poate ca cine stie, e o modalitate frumoasa sa iti petreci ceva vreme cu asa un bilet in jurul lumii. Treptat devine din ce in ce mai scump caci preturile la combustibil cresc pe zi ce trece iar probabil ca peste ceva ani va fi al naibi de scump sa faci asa ceva.

Asa ca daca te imping banutii spre usa cumpara un bilet de genul asta. Cu banii ramasi cartea asta, ceva ghiduri de calatorie si ia-ti zborul!

Rezutatul: cartea e bunicica. Am citit-o cu placere!

----------
off topic: 

Ca norocul ca a trecut iarna. A inceput sa se incalzeasca si putem sa facem mai multa miscare. Asa ca pregatim papucii de alergat, facem bocancii de potecareala, ungem bicicletele si mai reparam la ele una-alta ca a sosit vremea sa iesim din barloguri.
Cu bicicleta am facut deja vreo 35 de kilometrii saptamana trecuta asa ca suntem pe drumul cel bun. Desi nu avem tot timpul din lume vom face mai multe anul asta... speram ca nu sunt promisiuni de inceput de sezon...

Numai bine si traditionala urare: Mult spor(t) !!!