23 martie 2010

Am deschis sezonul!

Distanta parcursa: 34.8km - viteza medie: 11,1km/h - timp: 3,08h - 90% asfalt - 10% drum forestier + o inghetata delicioasa
Vestitorul primaverii
Daca in urma cu doua saptamani gustam cu pofta din primavara in Mallorca iata ca a venit vremea sa se incalzeasca si pe meleagurile teutonice. Bine ca in sfarsit a venit caldura ca nu mai suportam iarna asta. Nu suntem prieteni cu ski-ul si turele de iarna asa ca primavara e foarte bine venita.
Ne orientam un pic
Pornim dupa pranz spre Weinheim. Pentru ca e prima tura anul asta ne zicem ca ar fi bine sa incepem pentru incalzire pe asfalt si alegem ca destinatie castelul Wachenburg in Weinheim pe care l-am ratat de fiecare data atunci cand am ajuns pe acolo. Pedalam lejer pe asfalt, afara sunt in jur de 18 grade si ne este cand cald cand frig dar e super. 
Putem alege intre doua castele
Din centru incepe urcarea spre castel pe care normal ca l-au urcat astia in cer. Asa ca avem de urcat vreo jumate de ora pana acolo. Ajungem sus putin storsi si incercam sa gasim un drum de intoarcere prin padure dar din pacate harta noastra nu cuprinde toata zona de aici. Asa ca o luam dupa ureche pe un forestier. Drumul e destul de proaspat renovat, avem parte de o coborare printr-un grohotis fin cu mult nisip pe care derapam din cand in cand dar ne desteptam reflexele si ne aducem incet aminte de mountainbike.
Aproape la Wachenburg
Forestierul ne scoate din nou in Weinheim unde nu rezistam tentatiei si infulecam prima inghetata din anul asta. Se apropie seara si s-a racit un pic dar e soare si super fain. De aici o luam din nou pe asfalt spre casa unde ajungem pe inserate.
Prima inghetata din 2010
Tura a fost tare si mai ales vremea de azi a fost de vis. Fericire mare ca am spart gheata anul asta si suntem in asteptare de zile libere...