25 februarie 2010

Cartea din februarie

Dupa ce am citit ceva carti despre calatorii cu bicicleta am simtit nevoia sa mai schimb mijlocul de transport. M-am tot uitat la recenziile de pe Amazon si m-am hotarat pentru o carte ce descrie o calatorie cu masina in Africa. Suna interesant!

Jeroen van Bergeijk
Mein Mercedes ist nicht zu verkaufen: Eine abenteuerliche Reise durch Afrika
ISBN-13: 978-3492403580

sursa: amazon.de

Formula cartii e simpla. Pe scurt: un olandez amuzant, pasionat de cea ce face si un Mercedes, impreuna intr-o aventura in vestul Africii.

Pe lung ar fi cam asa: Jeroen avea de mult in plan o traversare a Saharei. Fascinat de marca Mercedes isi cumpara modelul 190D la mana a doua si porneste spre vestul Africii. Povestea e super tare si destul de amuzanta. Va traversa Marocul, Sahara de Vest, Mauretania, Senegalul, Mali, Burkina Faso, Ghana, Benin si intr-un final ajunge din nou in Burkina Faso in capitala Ouagadougou… te doare mintea! Ei bine, aici va vinde masina si va zbura spre casa.

Interesanta calatorie dar poate putin cam periculoasa pentru gusturile mele. Tarile si drumurile sunt descrise cu stil, episoadele din vamile africane intalnirile cu localnicii, politistii, traficantii de masini sau de droguri desi probabil foarte enervante in realitate sunt distractiv relatate.

In afara de drumul propriu-zis, autorul face si o scurta istorie a marcii conduse iar cu talent gazetaresc parcurge istoria masini lui de la productia in fabrica pana la fostul proprietar. Un bun jurnalist, ce mai, alaturi de aventura traita apar si imagini ale societatii vest europene si africane descrise cu un fin ochi critic.  

Fain, fain! Merita citita!