10 ianuarie 2010

A nins in Odenwald

Ar fi trebuit sa lucrez astazi dar in ultimul moment am fost anuntat ca azi sa renuntat la orice activitate asa ca am avut liber. Perfect! pentru ca nu vroiam sa stau infipt in canapea cu ochii adanc infipti in teleu am pornit la o tura in Odenwald impreuna cu Scuba care oricum avea de gand sa iasa azi la aer.
Zis si facut am pornit spre varful din apropiere o diferenta de nivel de vreo 400 de metri pe o vreme linistita dupa ce tot weekendul a nins abundent.

De aici am inceput sa urcam, din cand in cand am auzit tot felul de zgomote in padure fel de fel de animalute se plimbau si ele ca de e duminica in plus plin de urme de tot felul.

Asa ca dupa primele sute de metri am intalnit o turma de porci mistreti pe care am reusit sa o fotografiez. Au fost cinci bucati, trei adulti si doi pui marisori. Foarte faina intalnirea :)

Am continuat sa urcam pe un drum forestier care urma sa ne scoata spre varf. Am ramas surprinsi de multimea de urme de schiuri de tura pe zapada ba chiar am gasit o gramada de urme de bicicleta. Se pare ca natiunea sportiva a folosit din plin duminica si zapada. Bineinteles ca pe varf la Weißer Stein am vazut si doi mountainbikeri.
Aproape de varf peisajul sa schimbat putin. E un pic mai frig, mai multa zapada si brazii sunt super!

Scuba in lumea de basm :)
 
Tot la deal, mersul prin zapada e obositor dar merita tot efortul.

Aici e locul de popas atunci cand e mai cald si urcam cu bicicletele. Vara pe toagla facem pana aici putin peste 30 de minute, azi prin zapada pana aici am tras doua ore.

Din pacate a fost un pic de ceata caci de aici am fi putut vedea departe in Odenwald.

Poza de varf :))

De pe varf am plecat in graba spre sat caci se facea incetut noapte. Nu inainte am trecut pe la pista de sanius care era destul de animata, am coborat in valea asta pana jos iar de aici pe firul apei pana in sat. a fost super toata ziua si in final m-am bucurat ca azi nu a trebuit sa lucrez.