28 decembrie 2009

Ultima tura din an

Data: 28.12.2009
Locatie: prin Cheile Nerei
Participanti:
 
Am pornit dis de dimineata din Timisoara spre Cheile Nerei si mare noroc am avut caci a fost un timp linistit si am scapat neudati in afara de picioare unde datorita unor probleme tehnice cu bocancii m-am cam flescait  Dupa incheierea turei aveam sa il contactam pe "Adi Bocanc" sa mai rezolvam o problema :)
Am ajuns la Podul Beiului unde era destul de rece, ne-am echipat si am pornit pe poteca spre Sasca Romana, planul fiind sa vedem ce e mai spectaculos din sectorul asta de chei urmand sa ne intoarcem la Podul Beiului iar de aici sa pornim dus-intors catre Ochiul Beiului si Cascadele Beusnitei.
Nera era tare umflata caci plouase din greu in tot Banatul in ultimele zile. Intre Craciun si Revel au fost cateva zile chiar temperaturi peste 15 grade.
Asa ca pe unele portiuni a trebuit sa ocolim poteca care era sub apa si sa mergem catre versant printre balarii. Ne-a prins bine ca ne-am incalzit un pic.
Aici am ajuns in zona tunelurilor unde am tras o sedinta fotografica pe cinste.
Aici sub poteca e o mica poiana unde am dormit o data in 1996 la o excursie in chei impreuna cu colegi de liceu. Stiu ca nu prea am dormit, nu aveam un ceas desteptator iar "cursa" Sasca - Oravita era undeva pe la orele 6.30
Fain pe chei!
E simpatica zona si iarna
Momente si schite cu Scuba
Intorsi la pod am pornit pe vale spre Ochiul Beiului pe care l-am gasit tare umflat de ape. De aici am mai urcat o bucata spre Cascadele Beusnitei.
Beusnita cea nervoasa
In poiana Beiului aveam sa dam de un pic de zapada. De aici mai e o aruncatura de bat pana la Cascada Beusnitei
In sfarsit la cascada. Aici trebuie sa admit ca parca e mai frumoasa vara, o gramada de muschi verzi atarna jur imprejur iar apa e de un albastru verzui care iti ramane pe retina. Acum iarna e spectaculoasa mai ales prin marea cantitate de apa. Noi am facut ceva poze la cascada si am pornit inapoi pe drumul forestier catre Podul Beiului unde tura s-a incheiat.
Pe drum spre Timisoara am mai fotografiat o turma de oite.