14 octombrie 2009

Final de sezon MTB

Incet, incet s-a facut o toamna tarzie cu ploi multe si marunte, frig, vant si alte mizerii atat de daunatoare datului cu bicicleta prin munti. A fost o vara cu ture multe in Odenwald, in care am invatat o gramada de lucruri despre MTB. Bicicleta si-a aratat si ea limitele asa ca o sa urmeze o serie de piese noi pentru sezonul urmator pe care le voi schimba in iarna.
In total cred ca am reusit vreo trei sute de km. din iulie pana in octombrie, exact nu mai stiu ca "ciclocomputerul" a fost dat disparut la o tura mai naravasa.
Mai ramane sa speram ca o sa mai prindem zile mai caldute sa mai dam din pedale pe munte. De nu, o sa ne dam si pe la campie asteptand primavara.
Pentru că munții din spatele casei sunt mici și împăduriți iar dorul de goluri alpine și creste golașe nu mi-a dat pace am ajuns la ideea că ar fi foarte fain să trag o tură în Alpi. Ce înseamnă „tură în alpi”? Aici am mai săpat în hărți și internet și am ajuns la concluzia că o traversare a Alpilor reprezintă o încercare absolută pentru orice pasionat de bicicleta de munte. Traversarea asta a Alpilor se cheamă aici Transalp sau mai „cool” acum AlpenX ... prima variantă îmi place mai mult ... a început în ani 90, cu traversarea Alpilor de la nord la sud, varianta clasică din Germania din Alpii Bavarezi pâna la Riva del Garda în Italia. Rutele sunt diferite atât ca lungime între 300 și 600-700km dar mai ales ca grad de dificultate.
Nu știu deocamdata ce o să aleg dar în nici un caz nu o să vreau să fac ruta cea mai simplă. O sa aleg ceva moderat nici prea simplu dar nici prea extrem căci m-am hotărât: în iulie/august 2010 voi traversa alpii cu mountainbike-ul!

Ceva poze din turele din 2009: aici

O zi frumoasa! Ciao!